Over ons

Argos Zorggroep biedt deskundige zorg, behandeling en gezelligheid aan ouderen. Dit doen we bij hen thuis en als dat niet meer kan in een van onze huizen voor verpleging en/of revalidatie in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. Meer dan 2300 medewerkers werken aan onze missie met toewijding en plezier, op een liefdevolle wijze. Met aandacht en een luisterend oor maken zij het verschil en geven elke dag kleur.

Waarom is Argos Zorggroep een leuke werkgever?

Je krijgt volop ruimte om zelfstandig vanuit je professionele verantwoordelijkheid te werken en keuzes te maken. De kern van onze zorgvisie is onze klantgerichte benadering: je biedt zorg die aansluit bij de behoefte en zorgvraag van de cliënt. Daarom investeert Argos Zorggroep in kwaliteit, gastvrijheid en innovatie. Zodat we deskundige zorg, behandeling en gezelligheid kunnen bieden aan kwetsbare ouderen.

Zelfstandig en liefdevol werk

Als medewerker draag je op je eigen manier, dagelijks aan bij deskundige zorg voor ouderen. De werkwaarden Liefdevol, Verbindend, Deskundig, Vindingrijk en Kleurrijk zijn je op het lijf geschreven. Zó werk je samen aan waarde en kwaliteit in de relatie tussen cliënt en professional.

Hoor het van onze medewerkers

Tessa Ketelaar, Wijkverpleegkundige

“Werken als wijkverpleegkundige bleek veel uitdagender dan werken in het ziekenhuis! Hierin heb ik echt mijn plekje gevonden.” “De ouderenzorg…

Kwaliteit en veiligheid

Zorg voor kwetsbare ouderen is een grote verantwoordelijkheid. Daarom hebben we veel aandacht voor de (verbetering van) kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. Regelmatig onderzoeken we de cliënttevredenheid. Onze medewerkers worden goed opgeleid en bijgeschoold. We werken samen met kenniscentra, wetenschappers, huisartsen en ziekenhuizen om verbeteringen en innovaties mogelijk te maken. Deze inspanning wordt al sinds 2008 beloond met het HKZ-certificaat.

We zijn een vindingrijke organisatie en altijd op zoek naar manieren om de zorg te verbeteren. Hierbij is ook veel aandacht voor innovatie, wetenschap en onderzoek. Zoals de effecten van behandeling en zorg op kwetsbare ouderen. Regelmatig werk je als medewerker met universiteiten mee aan zorginnovatieprojecten.

Project Bewegingsgericht werken

Rust roest’ is een welbekend gezegde. Dit geldt ook voor ouderen. Daarom hechten we veel waarde aan bewegen. In zorg gaan wij uit van wat ouderen nog wél kunnen. Je motiveert de ouderen om zoveel mogelijk zelf te doen. Wat de specialisten hierover zeggen: ‘Het gaat om de kleine dingetjes, waar je eigenlijk niet over nadenkt. Waarvan je zo snel geneigd bent om het even te doen voor ze, om het over te nemen.’

Het ontbijtproject

In het Ontbijtproject staat de bewoner en niet het werkproces centraal. Bewoners kiezen zelf of ze alleen op hun kamer of gezamenlijk in de huiskamer willen ontbijten, wat ze precies willen eten en of zij zich voor of na het ontbijt wassen en aankleden. Hierdoor ontstaat rust. De bewoners eten beter en ervaren een prettige start van de dag. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van bijvoeding hierdoor drastisch afneemt en bewoners minder vaak vallen. Innovatie hoeft niet altijd iets nieuws te zijn. Het is in dit geval het resultaat van meebewegen met de bewoner.

Impressie