Selene Verdouw

Mijn liefde voor de zorg, en de ouderenzorg in het bijzonder, begon toen ik tijdens mijn studie Communicatie als gastvrouw in de Meerpaal in Vlaardingen werkte. Op mijn 19e maakte ik toen kennis met Argos Zorggroep. Hier mocht ik dementerende ouderen helpen met eten en drinken. Ik schrijf bewust ‘mocht’, want ik vind dit nog steeds bijzonder eervol werk.

“Wat leerde ik veel van de ouderen waar ik voor mocht zorgen en van de collega’s waarmee ik mocht samenwerken.”

Eenmaal afgestudeerd, kwam er een vacature vrij: Argos Zorggroep zocht een communicatiemedewerker. Dát was echt iets voor mij! Ik solliciteerde en werd aangenomen. Ik nam afscheid van De Meerpaal en werd met open armen ontvangen in DrieMaasStede. De gastvrijheid en behulpzaamheid van mijn collega’s herkende ik vanuit De Meerpaal. Dit vond ik heel bijzonder en al snel voelde ik mij thuis.

“De gastvrijheid en behulpzaamheid van mijn collega’s vind ik nog steeds heel bijzonder.”

De jaren die hierop volgden stonden in het teken van leren en ontwikkelen. Ik groeide in mijn vak en mijn functie groeide met mij mee. Ik kreeg steeds meer vrijheid en ruimte om creatief te zijn. Ruimte om Argos Zorggroep te leren kennen en te doen waar ik goed in ben. Ik kreeg ruimte om te groeien als team en als mens. Ook in de ouderenzorg sta ik midden in het communicatievak. Ik mag cursussen volgen en heb regelmatig contact met andere communicatieprofessionals om van gedachte te wisselen. Ik ben trots op wat wij doen en dat deel ik graag met anderen.

“Argos Zorggroep is een open organisatie die haar kennis graag deelt. Dit maakt mijn werk ontzettend leuk.”

De ouderenzorg heeft soms een stoffig imago, maar niets is minder waar. De zorg is in beweging en Argos Zorggroep beweegt mee. De afdeling Communicatie heeft hierin een grote rol. Daarnaast hebben mijn collega’s en ik nog veel andere taken, dit maakt het werk afwisselend. Van folders en flyers tot het onderhouden van de website en intranet, organiseren van evenementen en contact houden met de pers. Ook ondersteunen wij bij grote en kleine projecten door te adviseren en uit te voeren.

Elke dag is anders en vaak niet vooraf te voorspellen. Wat niet verandert, is de fijne samenwerking met en waardering van collega’s. Dát geeft mij plezier in het werk! Doen waar je goed in bent, elkaar helpen en zo bouwen aan de toekomst. Samen staan wij voor een leven met kleur voor onze cliënten. En dat is voor mij de mooiste uitdaging die ik vind in mijn werk als senior communicatieadviseur bij Argos Zorggroep.