Laila Lahlali

“Werken in een woonzorggroep met een vast team helpt mij cliënten nog beter te leren kennen”

Ik werk sinds 2016 bij het huis Breede Vliet. In 2019 is Argos Zorggroep gestart met woonzorggroepen: een kleinschalig alternatief voor de vroegere afdelingen. Op een woonzorggroep werk ik met vast team van collega’s onder leiding van een regisseur. Hierdoor leer ik ‘mijn’ cliënten nog beter kennen.

Veranderende zorgvraag
Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Als gevolg van deze trend merk je dat de zorgvraag ook verandert. Ik krijg steeds meer te maken met onbegrepen gedrag. Een ander gezondheidsrisico voor ouderen is vallen. Op elke woonzorggroep werken daarom nu twee experts. De expert is Verzorgende IG en werkt mee in de dagelijkse zorg. Daarnaast ben je expert op het thema onbegrepen gedrag óf valpreventie.

“Ik kan mij nog meer verdiepen in onbegrepen gedrag en mijn collega’s coachen bij het oplossen van problemen”

Expert onbegrepen gedrag
Ik ben expert onbegrepen gedrag. Onbegrepen gedrag heb ik altijd interessant gevonden. Ik verdiep mij in het gedrag van de cliënt door te observeren. Waarom is deze cliënt onrustig? Als ik samen met collega’s en familieleden vervolgens onze cliënt tevreden in de woonkamer zie zitten, word ik daar heel erg blij van. Sinds mijn nieuwe functie kan ik mij nóg meer verdiepen in onbegrepen gedrag en mijn collega’s coachen bij het oplossen van problemen. Dat geeft mij veel voldoening en plezier in het werk.