Jacqueline Ruiter

“Als je wilt werken bij Marnix ben je gedreven, met een hart op de goede plaats, flexibel en leergierig.”

 

Jacqueline Ruiter (56) werkt als helpende bij revalidatiecentrum Marnix. Ze werkt al meer dan 35 jaar bij Argos Zorggroep. Jacqueline heeft eerst 25 jaar met veel plezier in verpleeghuis DrieMaasStede van Argos Zorggroep gewerkt. Ze aarzelde geen moment toen revalidatiecentrum Marnix in 2012 opende en ging direct de uitdaging aan om stap te zetten naar de revalidatiezorg! Het werken met veel diverse en nieuwe patiënten is écht iets voor Jacqueline. Nieuwe patiënten komen steeds sneller uit het ziekenhuis met bijvoorbeeld een nieuwe heup, knie of een schouderfractuur. Het zien van vooruitgang bij de revaliderende patiënten dat vindt Jacqueline enorm leuk aan het werken bij revalidatiecentrum Marnix.

Je ziet meestal erg snel resultaat bij revalidanten. Ik vind het mooi om de patiënten te zien opknappen.”

Ruimte voor ontwikkelen en doorgroeien
Het werken bij Marnix vindt Jacqueline nog steeds heel erg leuk en uitdagend. Het is mooi dat er ook ruimte is om je te ontwikkelen en om door te groeien. Vorig jaar heeft Jacqueline een cursus ‘baxter medicatie delen’ gedaan via Argos Zorggroep. Jacqueline heeft hiermee de bevoegdheid om zelfstandig baxter medicatie te delen, dit geeft extra voldoening.

“Het zelf leren delen van baxter medicatie te delen, via de cursus baxter medicatie delen, is een mooie aanvulling op mijn werk.“

Een werkdag bij Marnix
Een werkdag bij revalidatiecentrum Marnix is erg divers. De patiënten in Marnix zijn veelal een jaar of vijftig en ouder. Tijdens het werk  heb je ‘echte’ gesprekken met de patiënten: je praat over de dingen die nu spelen. Het is fijn om je werkdienst te beginnen met een mondelinge overdracht en een agenda uitdraai met belangrijke afspraken en aandachtspunten voor de patiënten. De patiënten worden gestimuleerd om zelf redzaam te blijven.

“We stimuleren zelfredzaamheid, maar ik kook en bak graag een eitje voor de patiënten: voor een extra goed herstel.”

Een echte Marnix collega?
Iemand die gedreven is met het hart op de goede plaats, dat is volgens Jacqueline een echte Marnix collega. Ook helpt het als je flexibel en leergierig bent. Op de vraag of Jacqueline het nog naar haar zin heeft  bij Marnix Antwoord ze lachend: ‘Ik werk al zo lang bij Argos Zorggroep en revalidatiecentrum Marnix, dat zegt denk ik genoeg. Ik heb het nog erg naar mijn zin.’