Christie van der Vliet

“Het is een verantwoordelijke en uitdagende functie, waarbij je ook in acute situaties moet handelen en een coachende rol hebt. Marnix is ‘dé werkplek’ voor verzorgenden en verpleegkundigen die uitdaging zoeken in de zorg”

Christie van der Vliet (47) is opgegroeid in Noord-Holland, Julianadorp en woont nu ruim 20 jaar in Schiedam. Als klein meisje wist ze al dat ze verpleegkundige wilde worden, net als haar moeder. Christie werkte als Verpleegkundige op het gebied van orthopedie en dermatologie in het ziekenhuis. Daarna in de thuiszorg en vervolgens weer als oncologie verpleegkundige in het ziekenhuis. Christie kwam er achter dat ze het werken in de ouderenzorg het leukste vindt. Nu werkt Christie als Ambulant Verpleegkundige bij revalidatiecentrum Marnix.

Tussen ziekenhuis en verpleeghuis in
Marnix zit qua werkzaamheden tussen ziekenhuis en verpleeghuis in: ‘Patiënten komen vanuit het ziekenhuis revalideren in Marnix. Mijn werkdag is nooit hetzelfde, het loopt altijd anders dan verwacht. Ik ben het aanspreekpunt als het gaat om verschillende verpleegkundige situaties. Ik voer verschillende verpleegtechnische handelingen uit zoals het geven van infuustherapie, het inbrengen van sondes en het geven van sondevoeding. Maar ook complexe wondzorg en het oplossen van onverwachte personele situaties hoort bij mijn functie.

“Werken in Marnix is divers, leuk en uitdagend”

Goed contact met collega’s en mede-ambulanten
Christie heeft goed contact met haar directe collega’s en mede-ambulanten. Het is een klein team met leuke enthousiaste collega’s die op elkaar kunnen bouwen. De samenwerking met de verzorgenden en verpleegkundigen is goed, al is het soms ook nodig om het voortouw te nemen en meer zelf aan te sturen.

Bijscholing en doorgroeimogelijkheden
Argos Zorggroep biedt ruimte voor bijscholing: ‘We krijgen interne cursussen over bepaalde wondbehandeling of hoe je omgaat met mensen met dementie. Dit zorgt ervoor dat het werk steeds een nieuwe impuls krijgt. Online kun je ook veel leren. Je kunt hier intern ook doorgroeien van Verzorgende niveau 3 naar verpleegkundige niveau 4’

Betekenisvol en dankbaar werk
‘De collega’s in Marnix zijn enthousiast en hebben hart voor de zorg. Met elkaar proberen het beste uit de patiënten te halen. In revalidatiecentrum Marnix zorgen we ervoor dat de patiënten een goede revalidatie hebben, om daarna weer naar huis, of een andere zorginstelling te gaan. Het werken met de patiënten in Marnix is betekenisvol en dankbaar. De patiënten zijn vaak erg eerlijk met de nodige humor en zelfspot.’